27.6. - 5.7.2014.
filmski program
AMERIKANA
GOSTI ZA ODSTREL / YOU’RE NEXT
Youre-Next
SAD,
2011, 95min
Redatelj:
Adam Wingard
Uloge:
Sharni Vinson, Joe Swanberg, AJ Bowen
Žanr:
horor
Official Trailer
Sinopsis: Kada se na obiteljskom okupljanju Davisonovih pojavi razularena maskirana banda naoružana sjekirama, čini se da je obitelj u pravoj stupici. Ipak, jedan će gost pokazati iznimnu vještinu ubijanja, bolju i od samih napadača.

Nagrade:
Austin Fantastic Fest 2011.: najbolja glumica u hororu - Sharni Vinson, najbolji film, najbolji redatelj - Adam Wingard, najbolji scenarij - Simon Barrett, 2. nagrada publike za najbolji film
Gérardmer Film Festival 2013.: nagrada žirija - Adam Wingard
Neuchâtel International Fantasy Film Festival 2013.: nagrada publike - Adam Wingard
Toronto International Film Festival 2011.: 2. nagrada - Adam Wingard
Bio: S 19 godina Adam je snimio svoj redateljski prvijenac ‟Home Sick”, slasher horor u kojem glumi Bill Moseley i Tom Toweles. No tek je njegov drugi film, koji je snimio s 24 godine, ‟Pop Skull“ pokazao njegov pravi talent. Snimljen s budžetom od oko 2000 dolara, uspio je zaintrigirati francusku distribucijsku tvrtku The Wild Bunch. Film je premijerno prikazan na prestižnom Filmskom festivalu u Rimu i Filmskom festivalu Američkog filmskog instituta. Njegov mračni i katkad grubi stil režije i montaže često se uspoređuje s radovima filmaša kao što su David Lynch, Darren Aronofsky i Shinye Tsukamoto.